Съвместно разследване на The Insider, Der Spiegel и CBS е стигнало

...
Съвместно разследване на The Insider, Der Spiegel и CBS е стигнало
Коментари Харесай

Хаванският синдром: Москва отрече да има нещо общо с мистериозното заболяване

Съвместно следствие на The Insider, Der Spiegel и CBS е стигнало до заключението, че " хаванският синдром ", който представлява мистериозното заболяване, което засегна американски дипломати през последните години и което може да аргументи мозъчни увреждания, може да е обвързвано с потреблението на звукови оръжия от съветските секрети служби против тези чиновници. За представителя на Кремъл Дмитрий Песков историята не е нова. Не за първи път " хаванският синдром " се свързва с Русия, само че той отхвърля обвиняванията.
Никой в никакъв случай не е разгласил или показвал безапелационни доказателства за тези неоснователни обвинявания. Всичко това не е нищо повече от безпочвени, голословни обвинявания от страна на медиите.
Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент Владимир Путин

Кубинското държавно управление реагира на известието за нови случаи. Мишел Валдес-Соса, която директор на Кубинския център по неврология и в действителност представител на кубинското държавно управление по въпроса, отхвърли информацията, като съобщи, че тя не дава нови доказателства. Тя приказва съответно за случаите, които са регистрирани в Куба. Валдес-Соса не оспорва обстоятелството, че дипломатите се разболяват, само че допуска, че доста от случаите се състоят от елементарни болести, които неправилно се приписват на хипотетичния феномен заради огромното публично внимание.
Смятам, че това хипотетично журналистическо следствие не дава съществени детайли, изключително че има ново заболяване, породено от оръжие с мистериозна сила, а също и че дипломатите, които са били в Куба, също са били атакувани.
Мишел Валдес-Соса, кубински невролог

Синдромът, произхода му и потенциалната опасност все още се проверяват. В предишното американските управляващи твърдяха, че е малко евентуално непозната мощ да е виновна за тези признаци, само че в отчета за " аномалните здравни произшествия ", оповестен предходната година, не бяха посочени и евентуалните възможни аргументи за този проблем. Името на явлението произлиза от столицата на Куба, където се счита, че е открит първият случай през 2016 година, само че новото следствие допуска, че това може да е станало през 2014 година, и то в Германия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР